Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2010

Wmo Adviesraad steunt vertrouwenspersoon Kloos

LISSE – De Wmo-Adviesraad heeft een zeer positief advies gegeven aan het college om de functie van onafhankelijk vertrouwenspersoon, die door Luud Kloos wordt ingevuld, te behouden. Het college heeft het advies gekregen om hun eerder genomen besluit tot opheffing van deze functie te heroverwegen.
De leden van de Seniorenraad lieten tijdens hun vergadering van maandag 13 december weten erg verguld te zijn met dat advies. Commissielid Johan van Zoest meldde: ‘We hopen dat het college de draai maakt zoals de gemeenteraad, en wij als Seniorenraad, dat willen. Voorzitter Berna van Amersfoort vulde aan: ‘Het zit niet in de kosten waar het gaat om het behoud van de functie. Zeker als je het naast de miljoenen legt die tegenwoordig worden doorgesluisd. Kloos is een onafhankelijk adviespersoon en die is noodzakelijk. Een heleboel mensen zijn namelijk bang om een klacht te uiten bij de ISD over deze instantie omdat ze bang zijn dat ze het terug krijgen tijdens de behandeling van hun indicatie.’