Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2011

Inspraakavond ‘eerste grote stap’

NOORDWIJK – De inspraakavond over de nota Wijkgericht Werken op woensdag 5 januari werd mager bezocht. Slechts vijf mensen namen de moeite om te komen. De vier inwoners en een politicus konden in een informele setting vragen stellen.

Wethouder Martijn Vroom laat over de avond weten: ‘De inloopbijeenkomst over de plannen voor 'wijkgericht werken' was met vijf bezoekers niet druk bezocht. Bij de voorbereiding van de nota zijn de wijkverenigingen intensief betrokken, onder andere in een hoorzitting. Dit verklaart dat er vanuit de wijkverenigingen niet veel belangstelling voor deze bijeenkomst was. Toch was deze wel nuttig.'
Hij vervolgt: 'Er werd informatie gegeven over de taken van de wijkcoördinator, de wijkavonden, de rol en de taak van wijkverenigingen, de subsidie en andere ondersteuning van wijkverenigingen door de gemeente, de verantwoordingsplicht van wijkverenigingen, de wijkgrenzen en de betrokkenheid van wijken zonder wijkvereniging. Ik kijk uit naar vaststelling van de nota 'wijkgericht werken' door de gemeenteraad. Het is de eerste grote stap die we zetten in de omslag van een bestuurderscultuur naar een bewonerscultuur.’ Donderdag 13 januari hield de gemeente een hoorzitting over het concept van de nota Wijkgericht Werken. Deze bijeenkomst vond plaats in het gemeentehuis.