Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2011

Kanaalstraat en Koninginneweg op de schop

LISSE – De openbare ruimte van de Koninginneweg en een deel van de Kanaalstraat wordt opnieuw ingericht. Hiermee nadert het winkelcentrum haar voltooiing waar het gaat om het straatwerk, bomen, bankjes en kinderspeeltoestellen. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) lichtte dinsdag 4 januari de plannen toe.

De Koninginneweg en de Kanaalstraat – tussen de Koninginneweg / Molenstraat en Beatrixstraat / Tulpenstraat krijgen eenzelfde beeld als de rest van het winkelcentrum. Tevens wordt de riolering in de Kanaalstraat vervangen. Van Zelst: ‘We pakken deze wegen in één operatie aan. Begin februari organiseren we een inloopavond voor omwonenden en betrokkenen en we hopen dan de vragen en bezwaren af te vangen. Hierna volgt een inspraakperiode van vier weken.’
Na de aanbesteding moet de herinrichting in juni beginnen. In totaal duurt de hele operatie, die in negen fases wordt uitgevoerd, maar liefst 35 weken, exclusief de vakantieperiodes. Van Zelst: ‘Dus houd het maar op een klein jaar, maar daarna hebben we een aaneensluitend winkelgebied van de Heereweg tot de Tulpenstraat, inclusief de Koninginneweg.’ De totale kosten worden gesteld op 1.329.000 euro.