Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2011

Verburg weigert functie

LISSE – Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) wil geen waarnemend voorzitter worden voor het Gemeentelijk Beleidsteam Rampen. Dit deelde hij woensdag 5 januari mee aan de raadsgriffier. Hij ziet mede af van deze functie vanwege de grote hoeveelheid opleidingen, trainingen en oefeningen die gevolgd moeten worden.
De gemeenteraad stelde eind vorig jaar voor om het langstzittende raadslid voor te dragen voor de functie van waarnemend voorzitter; dat is Verburg. Hij gaf indertijd aan dat hij zou overwegen om deze functie aan te nemen. Vorige week liet Verburg echter onder meer weten: ‘Ik ben van mening dat de plaatsvervangend voorzitter van de raad (Marius Nieuwenhuis van de SGP/ChristenUnie, JD) de meest aangewezen persoon is voor de functie van waarnemend voorzitter van het Gemeentelijk Beleidsteam Rampen. Daarnaast zie ik af van deze functie gezien het aantal te volgen opleidingen, trainingen en oefeningen.’ Desgevraagd stelt Nieuwenhuis dat hij zich eerst laat informeren wat de functie inhoudt, voordat hij ingaat op de vraag of hij waarnemend voorzitter wil worden.