Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 januari 2011

Nederlandse sneeuw niet goed genoeg voor NK Sneeuwpoppen

NOORDWIJK – De derde editie van het NK Sneeuwpoppen maken was een doorslaand succes. Speciaal voor deze gelegenheid waren kosten noch moeite gespaard om plaksneeuw uit Noorwegen te laten overvliegen zodat de tientallen jeugdige deelnemertjes de beste sneeuwpopcreaties konden maken. Dat er in heel Noordwijk tonnen aan sneeuw gratis voor het oprapen lag, deed er niet toe: die sneeuw plakte niet goed genoeg voor het NK, zo liet wethouder Gerben van Duin weten.

De kerstman is al goed in het Noordwijkse ingeburgerd, want na het traditionele ‘Noordwijks kwartiertje’ opende hij om 14:15 uur het NK, met de vermanende woorden dat eenieder die met de sneeuw ging gooien zou worden verwijderd. ‘De spruiten en winterpenen mogen alleen voor de ogen en neuzen gebruikt worden!’, zo waarschuwde hij ook nog. Samen met zijn drie elfjes liep de kerstman tussen de 53 creaties in aanbouw door om de vorderingen te volgen.

De jeugd was enthousiast en vol zelfvertrouwen over de uitkomst. Faber en Laurens (beide 7 jaar oud) lieten weten: ‘We gaan winnen, want we zijn heel goed in sneeuwpoppen maken. We hebben ook al buiten geoefend en weten wat we gaan maken: een superkerstman met bijpassende cape!’ De twee jongens moesten het opnemen tegen onder meer de 12-jarige Ramona en Lisanne, die met de sneeuw een oranje supporter wilden uitbeelden. ‘We gaan ‘m ook helemaal oranje spuiten!’
Joost (10), Nathalie (9) en Marc (7) sloegen de handen ineen om een sneeuwse Dagobert Duck te creëren. Waarom juist deze steenrijke eend? ‘Omdat we veel van geld houden!’ riep Joost enthousiast. De uiteindelijke winnaars waren Noa de Vos (6), Mick de Vos (3), Wouter Westgeest (10) en Tijmen Westgeest (7). Zij creëerden een sneeuwpop die als artistieke schilder was opgezet.