Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 januari 2011

Stopzetten subsidie mantelzorg en vrijwillige thuishulp

LISSE – De Stichting Mantelzorgondersteuning Duin- en Bollenstreek en de Vrijwillige Thuishulp van Stichting WWZ-Mariënstaete-Valent (WMV) kunnen vanaf 2012 steeds minder subsidie tegemoet zien. Uiteindelijk staakt de gemeente de subsidieverstrekking aan deze organisaties volledig. Dit nieuws maakte het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 21 december bekend.

De colleges van de gemeenten Teylingen, Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest, Hillegom en Lisse hebben hierover gezamenlijk besloten. De reden hiervoor is dat de gemeenten de mantelzorgondersteuning op lokaal niveau willen invullen, zo laat een ambtelijk rapport weten. Hiervoor worden enkele factoren als reden aangegeven. Zo zijn de beide organisaties slechts in enkele gemeenten gevestigd, waardoor het lokaal bereik klein is. Er bestaat ongenoegen over het functioneren van het (regionale) Steunpunt Mantelzorg. Er komt een groter beroep op mantelzorg, waardoor er de noodzaak is om mantelzorgers op lokaal niveau te ‘borgen’.

De subsidies worden afgebouwd naar 75% van het huidige bedrag in 2012, naar 50% in 2013 en 25% in 2014. Vanaf 2015 ontvangen WMV en Stichting Mantelzorgondersteuning geen subsidie meer.