Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2011

Gemeente is niet interessant

LISSE – De gemeente is vanuit een archeologisch oogpunt niet interessant genoeg voor een samenwerkingsovereenkomst. Deze mededeling deed wethouder Adri de Roon (D66) tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën op woensdag 19 januari.

Hij beantwoordde een vraag van commissielid Miriam Timmer, die stelde: ‘Er is een samenwerkingsovereenkomst tussen Katwijk, Noordwijk en Teylingen met het doel om archeologische kennis te delen. Was Lisse benaderd met dit samenwerkingsverband of heeft Lisse zich hiervoor gemeld? Waarom heeft Lisse zich niet aangesloten?’ De Roon: ‘Wij zijn niet benaderd voor dat samenwerkingsverband, gezien het feit dat Lisse in archeologisch opzicht niet zo interessant is als die andere drie gemeenten. Ik heb me er van laten overtuigen dat het voor Lisse toch onvoldoende interessant is om ons aan te sluiten. Wel willen we van project tot project beoordelen of dat op een gebied ligt van een archeologische hotspot: dan maken we wel gebruik van de nodige expertise.’