Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2011

Rustoord en De Vroomenlaan

LISSE – Het college heeft namen bedacht en toegekend voor de nieuwe straten in het bouwplan Trompenburg. Het nieuwe woon/zorgcomplex Rustoord krijgt de straatnaam ‘Rustoord’ en de weg langs het toekomstige appartementencomplex zal ‘De Vroomenlaan’ heten, een verwijzing naar het bedrijf Jaq. Th. De Vroomen dat op hetzelfde terrein in 1925 haar activiteiten begon. De familie gaf graag toestemming om van hun naam gebruik te maken, zo liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) weten op dinsdag 25 januari.

In Lisse komt het vaker voor dat straatnamen vernoemd worden naar bekende Lissese bollenkwekers. Voorbeelden hiervan zijn het ‘Driehuizerpark’, het ‘Veldhuijzen van Zantenpark’ en het ‘Blokhuis’. De wethouder vertelt over de naamkeuze: ‘Wij vonden het een leuk idee om te verwijzen naar oude bekenden uit het bollenvak. En Jacques vond het een grote eer dat we aan zijn familienaam hebben gedacht. Het gebeid rondom Rustoord willen we niet Trompenburg, maar Rustoord noemen. Die naam is toch al ingeburgerd; om diezelfde reden kiezen we ook niet voor de suggestie ‘De Vroomenstaete’, zoals een van de omwonenden van het project ‘Trompenburg’ aangaf.’

Het college heeft het bestemmingsplan Trompenburg vastgesteld. Na het bestuderen van een negental zienswijzen zijn nog een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd op het ontwerpbestemmingsplan dat vorig jaar ter inzage lag. Het gaat hierbij onder meer om de vijver; deze wordt niet aangesloten op de Kerksloot, maar blijft een solitaire waterpartij. Bovendien worden de heipalen niet vanaf het begin geheid, maar zal de aannemer de palen de eerste zes tot negen meter de heipalen voorboren. Zo wordt schade aan de omliggende bebouwing voorkomen, is de verwachting. In de straat Trompenburg worden enkele wegneembare paaltjes geplaatst om sluipverkeer te voorkomen. Aan de in- en uitrit van de Vuursteeglaan komt een drempelplateau. Als er geen beroep wordt ingesteld, kan de bouw van het nieuwe Rustoord na de bouwvakvakantie in 2011 beginnen, zo laat Brekelmans hoopvol weten. Als er echter wel beroep wordt ingesteld, loopt het project een verdere vertraging van acht tot twaalf maanden op.