Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2011

Trainingsprogramma voor gehandicapten

LISSE – Een beweegprogramma voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit initiatief is opgezet door Esther Boot en vindt iedere woensdagmiddag plaats bij Boot en Broersen. Doel van dit programma is om deze mensen een zodanige conditie op te laten bouwen zodat ze na een jaar bij een reguliere sportvereniging terecht kunnen.

Het beweegprogramma richt zich op mensen met een IQ tussen 30 en 50 en een IQ tussen 50 en 70. Nadat Boot een sporttest doet en de mogelijkheden van de deelnemer bekijkt, zet ze een trainingsprogramma op. Momenteel maken vijf mensen hier gebruik van en Boot heeft ruimte voor nog eens 15 personen. De huidige deelnemers zijn enthousiast, informeert Boot: ‘Het beweegprogramma duurt een jaar en ik wil hun conditie zo hoog krijgen dat ze mee kunnen doen met bijvoorbeeld een training op een voetbalveld. De reacties zijn heel positief; ze voelen zich steeds vrijer. Bij ons is ook één op één begeleiding mogelijk.’

De gemeente ondersteunt dit nieuwe initiatief, zo laat wethouder Adri de Roon (D66) weten: ‘Dit is een mooie manier om een brug te slaan met de verenigingen. Daarom subsidiëren we dit met een bedrag van 10 euro per maand per deelnemer. We hebben een maximum budget hiervoor, maar ik hoop dat de aanmeldingen zo storm lopen dat Boot een tweede subsidiëringaanvraag kan indienen.’

Het beweegprogramma vindt iedere woensdagmiddag plaats van 15:00 uur tot 16:00 uur. Voor meer informatie: 0252 421 147 of E: info@bootenbroersen.com.