Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2011

‘Rijnlandroute voorkeur boven RGL’

STREEK – De Rijn Gouwe Lijn – West hoeft er niet te komen, als het betekent dat met het vrijgekomen geld de Rijnlandroute (twee keer twee baans) kan worden gerealiseerd. Met deze woorden plaatste de campagnevoerende gedeputeerde Leendert de Lange (VVD) zich vierkant tegenover gedeputeerde Asje van Dijk (CDA), die onlangs liet weten dat de RGL-West prioriteit had boven de Rijnlandroute.

De Lange stelde zaterdag 26 februari, terwijl hij in Lisse hielp flyers uit te delen: ‘Als je echt moet kiezen, kan de RGL-west opgeofferd worden voor de Rijnlandroute. Deze Rijnlandroute moet twee keer twee baans worden, want het is de belangrijkste ontsluitingsroute voor deze regio.’ Hij werd in zijn betoog gesteund door Lisse-fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD): ‘Eerst bewegen en dan pas bouwen. Dat is een speerpunt, niet alleen voor de Rijnlandroute, maar ook voor de noordelijke ontsluiting. Druk moet met name weg gehaald worden van de N208.’ Ze vervolgde: ‘Ook vragen we aandacht voor de rigide rode contour: daar zou de provincie op sommige punten enige flexibiliteit in kunnen gunnen. Je zou bijvoorbeeld in het plan Geestwater kunnen denken aan parkeerruimte of een speelplaatsje net buiten de contour. Zo kun je een plan iets aantrekkelijker maken voor de ontwikkelaar.’