Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 maart 2011

Prins Albert I zwaait scepter in Sassenheim


‘Versterken verbinding tussen drie carnavalsverenigingen’

JOEP DERKSEN

SASSENHEIM – Niet alleen Monaco beschikt over een prins Albert: ook in het land der Saksen zwaait Prins Albert I de scepter, samen met zijn page (en dochter) Lisette en adjudant Marco. ‘Carnaval is meer dan alleen maar een biertje drinken’.

Albert Vink (56) heeft zich de afgelopen jaren al voor veel activiteiten ingezet, waaronder de politiek en RKVV Teylingen. Het oud-gemeenteraadslid is al jaren donateur van De Saksen en bezocht trouw activiteiten als de sleuteloverdracht en de uitverkiezing tot Grootste Asbak. Direct nadat hij zijn afscheid als raadslid aankondigde schudden enkele bestuursleden hem dan ook aan de mouw met de vraag of hij van 11.11.2010 tot 11.11.2011 Prins Carnaval wilde worden. Vink hoefde er niet lang over na te denken: ‘Een paar jaar eerder was ik al gevraagd, maar toen zei ik “nee” omdat het niet mogelijk was mijn agenda leeg te maken. Met het wegvallen van de politieke drukte was dat probleem opgelost.’

De vrouw van prins Albert zag het niet zitten om Prinses te worden. Over de reden waarom haalt de prins de uitspraak van zijn vrouw aan: ‘Iemand met rimpels hoort geen prinses te zijn’. Zijn dochter Lisette (23) zag het wel zitten om page te worden en ook van haar PABO-opleiding krijgt ze de ruimte om bij alle carnavalsactiviteiten te zijn. Het is de tweede keer in de historie van de Saksen dat vader en dochter de scepter zwaaien.

Prins Albert is een man met een boodschap: Carnaval is meer dan alleen maar feest vieren. Natuurlijk moet je als prins in staat zijn om het toneelspel te spelen. Je doet je pak aan, zet een knop om en dan ben je prins. Je zet je in voor de samenleving en ik hoop dat mensen de moeite nemen om zich in het carnaval te verdiepen en langs te komen.’ Ook heeft hij een boodschap voor de politiek: ‘Het is toch gek dat de drie carnavalsverenigingen in het dorp geen eigen plek hebben om de carnavalswagens te bouwen? Ik zal me de komende jaren inzetten om de verbinding tussen de Bokken, Billenprikkers en Saksen te versterken. Dit kunnen we doen door bijvoorbeeld de afzonderlijke programma’s meer op elkaar af te stemmen. De Saksen lopen met de optocht mee in Lisse en Warmond, maar niet in Voorhout. Dat moet toch ook kunnen lukken?’

Dit jaar maken de Saksen een speelfilm met Eveline, het nichtje van prins Albert, in de hoofdrol. Zij is een graag geziene carnavalsvierster en later dit jaar draait de film over haar belevenissen in de filmclub in Sassenheim en de Muze in Noordwijk. Vrijdag 3 maart bezoekt prins Albert I de Sassenheimse scholen.