Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2011

Aanpak funderingsproblematiek

LISSE – De gemeente staat de bewoners van Julianastraat 6 tot en met 20 bij in hun aanpak van de funderingsproblematiek. Voor een bedrag van 25.700 euro huurt het college van burgemeester en wethouders het bouwadviesbureau De Groene Werf in om het proces van het funderingsherstel te begeleiden. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) maakte dit dinsdag 22 februari bekend.

De betreffende huizen zakken door paalrot al jaren langzaam weg en zonder grondig ingrijpen zijn de panden ten dode opgeschreven. Tijdens een gezamenlijke bewonersbijeenkomst, onder leiding van de gemeente, begreep iedereen de ernst van deze problematiek. De huizen zijn momenteel onverkoopbaar en de panden slopen en opnieuw opbouwen is voor de particulieren eigenaren geen optie. De enige manier om nog vele jaren zorgenvrij in deze huizen te wonen is te zorgen voor een volledig funderingsherstel. Dat kost iedere woningeigenaar zeker enkele tienduizenden euro’s.

De gemeente heeft weliswaar 300.000 euro gereserveerd om inwoners bij te staan die in huizen wonen met slechte funderingen, maar dat wil niet zeggen dat alle eigenaren in de Julianastraat ook aanspraak kunnen maken op een deel van dat bedrag. Van Zelst laat weten: ‘Iedereen moet de financiering zelfstandig uitvoeren. Wel gaan we kijken op welke wijze de gemeente de mensen kan bijstaan, die het funderingsherstel niet gefinancierd kunnen krijgen.’ Een nieuwe Werkgroep Funderingsherstel gaat de vorderingen van de funderingsproblematiekaanpak nauwkeurig volgen. In deze werkgroep zit een afvaardiging van de bewoners, De Groene Werf en de gemeente.