Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2011

SWOL onderzoekt fusiemogelijkheid

LISSE – De Stichting Welzijn Ouderen Lisse (SWOL) gaat mogelijk fuseren met andere instellingen. Dit blijkt uit een ambtelijk advies in de nota ‘Bezuinigingen’, die afgelopen week openbaar werd.

De SWOL doet voor het grootste deel de uitvoering van het ouderenbeleid en voor een aantal taken is besloten tot een afbouwregeling waarvan de hoogte in totaal € 90.000 euro bedraagt. In de nota staat onder meer: ‘De SWOL is echter een kleine organisatie die door de geringe omvang en huidig personeelsbestand kwetsbaar, weinig flexibel en vernieuwend is.’
In veel andere gemeenten is de ouderenorganisatie samengegaan met een algemene instelling voor welzijnswerk. In Lisse is het resterende deel van het welzijnswerk versnipperd ondergebracht bij andere partijen zoals vrijwilligerswerk (SVL) bij ’t Spant (Welzijn Hillegom), het jongerenwerk (JOL) bij Valent, het peuterspeelzaalwerk bij SPL (Stichting Peuterspeelzaalwerk Leiden) en de ondersteuning mantelzorg bij steunpunt Mantelzorg Duin & Bollenstreek.
Het advies luidt dan ook dat verdergaande samenwerking met (een) andere instelling(en) op het terrein van welzijnsbeleid efficiencywinst kan opleveren. De SWOL wordt daarom gevraagd om een ‘heroriëntatie op het gewenste, toekomstig bestendig welzijnswerk te houden’. De SWOL gaat een onderzoek doen naar mogelijke samenwerkingverband(en) met als doel versterking van de eigen organisatie en efficiencywinst.