Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 april 2011

Radio Boterbloem viert nieuwe mijlpaal

LISSE – Sinds korte tijd verzorgt Radio Boterbloem haar uitzendingen vanuit de vestiging aan de Vennestraat 3. Vrijdag 15 april werd de studio officieel in gebruik genomen door wethouder Adri de Roon (D66).

Na twintig jaar aan de Bondstraat diende de 45-jaar oude omroep een andere locatie te vinden. Voorzitter W.P. Smit vertelt hierover: ‘Net als alle vrijwilligers organisaties heeft ook onze Radio te maken met krimpende inkomsten. We zijn hierover een gesprek met De Roon aangegaan en deze slinkende inkomsten te bespreken. De huurkosten werden hierbij meegenomen. Het gesprek is heel goed gegaan en goede adviezen zijn ons als Boterbloem gegeven. Midden 2010 kreeg Boterbloem te horen dat we het pand aan de Bondstraat moesten verlaten, waarna de gemeente ons al snel het huidige onderkomen kon aanbieden.’

Gaat u uw dienstverlening nu uitbreiden? ‘Op onze site bieden we nu al experimenteel een radioprogramma aan dat ook door de luisteraars in de Bollenstreek beluisterd kan worden. Ook al wonen ze niet in een van de verzorgingshuizen waar Boterbloem uitzendt.’ Deze uitzendingen zijn nog wel experimenteel. Boterbloem heeft namelijk nog geen internetaansluiting en ook heeft de radio-omroep behoefte aan twee extra laptops. Hiervoor worden giften gezocht.

In zijn toespraak dankte de voorzitter alle vrijwilligers, die soms al tientallen jaren bij de radio-omroep betrokken zijn. De wethouder wilde een erespeld uitreiken aan Bel Steenbeek, een omroepster die veertig jaar verbonden is aan Boterbloem. Helaas was zij door ziekte verhinderd, zodat het bestuur de taak van het uitreiken van de erespeld op zich zal nemen. In de hoop dat Boterbloem nog vele jaren op de huidige locatie haar werk mag verrichten, verklaarde wethouder De Roon de studio voor geopend.

Smit deed een oproep: ‘Sinds kort is Boterbloem een ANBI status toegekend dus dat kan eventuele steun door bedrijven ten goede komen. Mochten mensen de Radio een goed hart toedragen, dan kunnen zij voor vijf euro donateur worden. Voor meer informatie: www.radio-boterbloem.jouwweb.nl.