Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2011

‘Mooi plan voor Kanaalstraat 82’

LISSE – Het bestemmingsplan voor het pand van de oude slagerij Koot (Kanaalstraat 82 – hoek Molenstraat) wordt ter inzage gelegd. Het huidige winkelpand met twee bovenwoningen en ruimten ten behoeve van de winkel wordt gesloopt. Hiervoor in de plaats komt een winkel met twee bovenwoningen en een vrijstaande woning met een garage. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 10 mei weten dat hij positief is over de plannen.

In januari stemde de gemeenteraad in met het opstellen van het bestemmingsplan voor deze locatie en het college van burgemeester en wethouders legt dit bestemmingsplan de komende zes weken ter inzag. Brekelmans: ‘Dit pand ligt op een beeldbepalende plek en volgens mij is het een mooi plan. Er komen lange ramen in die vergelijkbaar zijn met de ramen in het Smaakhuis. Op het nieuwe pand komen twee bovenwoningen en voor de winkel en één woning heeft de huidige eigenaar al een koper.’ Aangezien het hier gaat om een kleinschalig project, hoeft niet voldaan te worden aan het adagium ‘30% sociale woningbouw’. Als na zes weken geen bezwaren zijn binnengekomen, kan de eigenaar beginnen met de sloop en nieuwbouw.