Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2011

Tien ambities voor college

LISSE – Om te komen tot een beter woonbeleid, heeft de gemeente samen met woningcorporatie STEK tien ambities opgesteld. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) maakte deze ambities op dinsdag 10 mei openbaar.

De wethouder somt de ambities op. ‘Lisse wil de kans voor starters op de woningmarkt in de komende drie jaar vergroten.’ Dit kan gebeuren door het inzetten van de starterslening. ‘Lisse wil in 2020 voldoende passende woningen voor ouderen die zelfstandig willen wonen.’ Hiervoor moet de bestaande woningvoorraad optimaal benut worden en aangepast aan de woningbehoefte van ouderen.

‘Lisse wil de middeninkomens meer mogelijkheden bieden voor een wooncarrière in de gemeente.’ Hiertoe moet het aanbod van woningen in het middensegment (huur boven 653 euro en koop tussen 150.000 en 200.000 euro) vergroot worden. ‘Lisse wil in 2020 voldoen aan de (lokale) vraag naar woonvormen met zorg.’ De wethouder vervolgt: ‘We streven naar twee woonservicezones in Lisse: Centrum en Poelpolder en Lisse wil voldoende sociale huurwoningen houden om de huishoudens met de lage inkomens te blijven huisvesten.’ Voor deze laatste ambitie worden met STEK prestatieafspraken opgesteld.

Van Zelst: ‘Lisse wil de woningvoorraad in 2020 op een hoger energetisch niveau gebracht hebben.’ Dit houdt in dat energieverbruik en CO2 uitstoot omlaag moeten. ‘Lisse stelt een nieuwbouwprogramma op met woningen waarnaar op lange termijn behoefte bestaat.’ ‘We willen de realisatiekans van projecten met sociale woningbouw vergroten.’ Een vereveningsinstrument om de opbrengstenderving van de bouw van 30% sociale woningbouw tussen locaties en tussen partijen te compenseren moet dat mogelijk maken. De wethouder besluit: ‘We willen dat de kwaliteit van de woon- en leefomgeving verbeterd wordt.’ Dit moet in nauwe samenwerking met STEK gebeuren, met aandachtspunten voor de inrichting van de openbare ruimte: groen, spelen, water en parkeren.