Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 mei 2011

Stedenbaan te hoog gegrepen

LISSE – De directeur van Stedenbaan, de heer Gelissen, zag ervan af om op dinsdag 10 mei tijdens de commissie Regionale Zaken een presentatie over het onderwerp ‘Stedenbaan’ te geven. Dit besluit nam hij nadat een presentatie bij de gemeenteraad in Hillegom niet naar zijn tevredenheid verliep. Gelissen oordeelde dat de Stedenbaan nog ver weg van de raadsleden staat.

De leden van het presidium waren hier maandag 9 mei hoogst verbaasd over: ‘Is de inhoud wellicht te hoog gegrepen voor sommige raadsleden van Hillegom?’, stelde fractievoorzitter Cees Verburg (D66). Aan wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) had Gelissen laten weten dat hij nog even wilde wachten met een presentatie verzorgen voor de politici in Lisse. Eerst wilde Gelissen een presentatie geven in het portefeuillehoudersoverleg Verkeer van Holland Rijnland (20 mei). Verder beargumenteerde hij dat Lisse geen station heeft en dat de ‘Stedenbaan’ pas interessant worden als er concrete plannen zijn voor de noordtak. Ook het feit dat er nog geen concrete plannen zijn voor het busvervoer maakt de noodzaak voor een presentatie wat minder urgent.

De politici waren het hier niet mee eens, zo bleek tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken. Gelissen wordt uitgenodigd om alsnog een presentatie te houden. ‘Al kunnen we ‘m niet dwingen’, aldus gemeenteraadslid Willem Loos (VVD).