Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2011

Vertrouwenspersoon nieuwe stijl

LISSE – De functie van vertrouwenspersoon wordt voortaan door een vrijwilliger uitgevoerd; deze persoon komt in aanmerking voor een jaarlijkse vrijwilligersvergoeding van maximaal 1.500 euro. Het collegevoorstel kreeg de instemming van de Wmo-adviesraad en wethouder Adri de Roon (D66) gaat binnenkort op zoek naar een geschikte kandidaat.

De Roon liet dinsdag 26 april weten dat de werkwijze van de nieuwe vertrouwenspersoon aanmerkelijk anders zal worden dan de manier van werken van de vorige vertrouwenspersoon; Luud Kloos. ‘De nieuwe persoon zal geen consulentenrol hebben. Dus hij/zij gaat geen brieven voor andere mensen opstellen en gaat ook niet mee naar rechtszaken. Wel zal de vertrouwenspersoon een luisterend oor hebben, kijken wat er aan de hand is en beoordelen wat de client zelf kan doen. Indien noodzakelijk zorgt de vertrouwenspersoon ervoor dat de client van een instelling wordt doorverwezen en geadviseerd.’

Nadat de leden van de commissie Maatschappij en Financien hun instemming hebben gegeven aan dit collegevoorstel, gaat De Roon op zoek naar de juiste persoon die invulling kan geven aan de functie van vertrouwenspersoon. Hij heeft hiervoor al enkele namen in gedachten en gaat zijn zoektocht nog voor de zomer beginnen.