Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juni 2011

Nieuwe inwoners genieten van ontvangst

LISSE – Zestig mensen die vorig jaar in het dorp kwamen wonen bezochten dinsdag 17 mei de bijeenkomst voor nieuwe inwoners, die de gemeente had opgezet. Het werd een aangenaam verpozen, want veel bezoekers bleven na afloop van het programma nog tot 23:00 uur hangen. Uiteindelijk moest het schenken van de versnaperingen stopgezet worden en werden deze mensen vriendelijk verzocht huiswaarts te keren.

De bijeenkomst voor nieuwe inwoners wordt ieder jaar georganiseerd: op deze manier krijgen de mensen informatie over hoe het gemeentehuis werkt en wat er in het dorp speelt. De aanwezigen werden gewaarschuwd dat het momenteel qua bouwplannen een ‘stilte voor de storm’ is, aldus wethouder Bas Brekelmans (VVD). ‘We hebben tien grote bouwplannen in de pijplijn zitten en de komende jaren moeten er bijna 1.100 woningen bijkomen. De wethouders Adri de Roon (D66) en Ad van Zelst (Nieuw Lisse) praatten respectievelijk over het vrijwilligersbeleid en de bereikbaarheid, waarna de fractievoorzitters een minuutje de tijd kregen om hun politieke partij te promoten.

Daarna was het voor de nieuwe inwoners tijd om vragen te stellen. ‘Kan ik me aanmelden als vrijwilliger voor het stembureau?’ Dat kon. ‘Hoe zit het met de C2000?’ Burgemeester Corrie Langelaar was even stil, totdat het kwartje viel. ‘Ik zat aan de supermarkt te denken! We krijgen een nieuwe mast bij de brandweerkazerne en dan is de bereikbaarheid voor de hulpdiensten weer optimaal.’

Een man liet weten: ‘Mijn kleinzoon noemt de Grevelingstraat de ‘Boemboemstraat’. Zorg dat de wegen goed blijven en als medicus ontraad ik alle verkeersdrempels; je werkt je eigen schokbrekers naar de gort.’ Van Zelst zag dit niet zo zitten: ‘Mensen vragen om snelheidsbeperkende maatregelen.’ Na de vragenronde werden alle inwoners in groepjes ingedeeld en toonden de politici en enkele gemeentelijk medewerkers hen alle hoeken en gaten.