Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 juli 2011

De Roon wordt voorzitter

De Roon wordt voorzitter

LISSE – Wethouder Adri de Roon (D66) wordt voorzitter van de nieuw op te richten stichting Kasteel Cultureel. Deze stichting zal zich bezig houden met het organiseren van muzikale culturele activiteiten op het landgoed Keukenhof en dan met name op het kasteel en in het Koetshuis.

Het beheer van het landgoed Keukenhof en de gemeente hebben een subsidierelatie, maar De Roon vindt niet dat er sprake zou kunnen zijn van belangenverstrengeling. Hij laat hierover weten: ‘Ik zie hierin geen gevaar voor belangenverstrengeling noch een risico in het kader van integriteit. Voor zover deze nieuwe stichting aan de gemeente subsidie zou vragen, geldt dat een dergelijke subsidiëring is gemandateerd aan de commissie Culturele Zaken van de gemeente. Van die commissie maakt de wethouder Cultuur geen deel uit. Overigens is de afgelopen jaren voor bedoelde muzikale activiteiten bij de gemeente geen subsidie aangevraagd.’ Het college van Burgemeester en wethouders heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de nieuwe functie van De Roon, die besluit: ‘Zelf vind ik het een grote eer, en zeer passend bij mijn interesse.’