Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 juli 2011

Kookbattle om het echie

KATWIJK – In een kookbattle streden groepen jongeren onder leiding van chef-kok Pierre Wind zaterdag 9 juli om de beste te zijn. Factor Welzijn organiseerde dit evenement, waaraan jongeren van Ex Voto (Voorhout) en X-out (Noordwijkerhout) participeerden.

De strijd begon met het binnen een kwartier samenstellen van een –alcoholvrije – supercocktail, die met vlag en wimpel gewonnen werd door X-out. Bij de eerste kookbattle streden twee koppels van X-out en Ex Voto tegen elkaar en ook hier won X-out. Jongerenwerker Johan Braaksma vertelt: ‘De jongeren van Ex Voto moesten nu twee overwinningen uit de wacht slepen om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen en daarmee de cookoff veilig te stellen. Met een overheerlijk gerecht van tagliatelle met walnoten, tomaten en ui haalde Britt en Rosanne het belangrijke punt voor de Voorhouters van Ex Voto binnen.’

Het duo won hierdoor ook een kookboek van Willem Vogels (kinderkookclub Voorhout). De eindoverwinning ging echter naar de jongeren van Ex-out: Met een bijna professioneel gerecht van zalm en wortelen wisten ze nipt de overwinning en daarmee de prestigieuze “kookbattle streetstyle award” binnen te slepen.