Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2011

Noodoproep IRIS om geld voor voorzieningen

LISSE – De roeivereniging ‘IRIS’ komt op voor haar rechten en wil dat gemaakte afspraken met de gemeente worden nagekomen. Frank Kompier, lid van IRIS, trok donderdag30 juni luid aan de bel en vroeg de gemeenteraadsleden aandacht voor deze situatie.

IRIS is een vereniging die binnen twee jaar bijna honderd nieuwe leden heeft mogen verwelkomen, maar op dit moment wordt deze expansie belemmerd door de (gebrekkige) huisvesting. Kompiers: ‘Voor de oprichting bijna drie jaar geleden zegde het toenmalige college van burgemeester en wethouders toe haar medewerking te verlenen aan de huisvesting. Een deel van de oude botenloods van Akerboom aan de Grevelingstraat werd als tijdelijke oplossing gevonden.’ Echter, in deze oude loods zijn geen sanitaire voorzieningen, kleedruimtes of douches.

Het enthousiaste gemeentelijk bestuur had wilde plannen voor het realiseren van een watersportcentrum aan de Ringvaart, maar dit idee stierf enkele maanden later een stille dood. En tot het ‘ELKA’-terrein volledig is herontwikkeld, moet IRIS haar plannen voor een botenloods met de noodzakelijke elementaire voorzieningen tijdelijk in de ijskast zetten.

Tot nog toe heeft de gemeente een bedrag van 30.000 euro toegezegd voor de plaatsing van een tweedehands Romneyloods, maar volgens Kompier is dit veel te weinig. Zeker in vergelijking met de geplande uitgaven van 5 miljoen euro voor de nieuwe ‘Ter Specke’ plannen. ‘Ik doe een dringend beroep op u om op de kortst mogelijke termijn een zodanig bedrag beschikbaar te stellen voor de tijdelijke huisvesting van IRIS, zodat dit geld tenminste in de noodzakelijke voorzieningen voorziet.’