Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2011

Parkeerterrein Keukenhof afgeketst

LISSE – De realisatie van het nieuwe parkeerterrein bij de bloemententoonstelling Keukenhof lijkt verder weg dan ooit. De vijf greenportgemeenten (Teylingen, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Hillegom) blijven vasthouden aan de eis dat Keukenhof vier miljoen euro moet betalen om tien hectare bollengrond in parkeerterrein te veranderen.

De Keukenhof gaf aan geen investeringsruimte te hebben om aan deze financiële compensatieverplichting te kunnen voldoen, waarna de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) de opdracht kreeg om een intentieovereenkomst met de Keukenhof te bereiken. Dit is echter niet gelukt: begin juni liet de Keukenhof weten dat zij niet akkoord gaat met een compensatievoorstel en blijft inzetten op de zogeheten driehoeksruil. Een oud voorstel, waarbij bollengrond, parkeerterrein en graslanden onderling werden geruild. Dit kreeg echter geen steun van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

De bloemententoonstelling wil samen met de Stichting Kasteel Keukenhof het ontwerp bestemmingsplan Keukenhof aan de gemeente ter behandeling zullen aanbieden. Wat de insteek is van dit plan, is nu nog niet duidelijk. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) gaat binnenkort met beide organisaties rond de tafel zitten, zo laat hij weten. ‘Het zou kunnen zijn dat eerst een compensatieovereenkomst tussen de GOM en De Keukenhof afgesloten moet worden.’