Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2011

Woningbouw op Dever - Zuid

LISSE – Het plan om van Dever-Zuid een bedrijventerrein te maken, is van de baan. De gemeente en het bedrijf Accres, die al eigenaar is van een deel van het naastgelegen terrein waarop onder andere C&A gevestigd is, konden het niet eens worden over de prijs en hoeveelheid van de te verkopen grond. Voortaan zet het college van burgemeester en wethouders in op het aanleggen van 25 woningen die via vrije kavelverkoop gerealiseerd kunnen worden. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) gaf dinsdag 21 juni meer informatie vrij.

De onderhandelingen liepen al jaren, waarbij de gemeente inzette om niet alleen de grond te verkopen waarop het bedrijventerrein gerealiseerd kon worden, maar ook een belendend stuk land dat buiten de rode contouren valt, en dus niet voor commerciële doeleinden gebruikt kan worden. Onlangs liep de termijn af waarop Accres definitief diende te reageren. In het afgelopen jaar heeft het college echter een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheid van woningbouw op Dever-Zuid laten uitvoeren.

Brekelmans informeert: ‘We hebben een aantal varianten bekeken en we geven de voorkeur aan het verkopen van 25 vrije kavels. We willen Lissenaren de mogelijkheid bieden om hun eigen droomhuis te bouwen.’ Het laten vallen van de plannen voor een bedrijventerrein op Dever-Zuid heeft echter wel een negatief effect. De gemeente heeft namelijk al meer dan 450.000 euro subsidie van de Provincie Zuid-Holland ontvangen om dit bedrijventerrein te realiseren. Dit bedrag moet worden terugbetaald. De afdeling Financiën van de gemeente maakt momenteel overuren om te kijken waar deze euro’s vandaan gehaald moeten worden.