Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2011

Intentieovereenkomst project Raadhuisplein

LISSE – De gemeente en Horsman Vastgoed II B.V. sluiten over enkele weken een intentieovereenkomst voor het project Raadhuisplein. Medeondertekenaars zijn dan ook de Hervormde Gemeente en D-Winkels. Deze overeenstemming is een volgende stap om onder meer woningbouw en supermarkt te realiseren op het Raadhuispleingebied. Het college van burgemeester en wethouders liet dit dinsdag 21 juni weten.

In de overeenkomst is opgenomen dat het project vanuit stedenbouwkundig opzicht moet aansluiten bij de rooilijnen van de aangrenzende bebouwing van ’t Vierkant en de Achterweg. Bovendien moet de nieuw te realiseren gevel aan de zijde van de Heereweg ‘harmoniëren’ met de historische uitstraling van de aangrenzende panden. Tot slot wordt de supermarktbestemming gewijzigd in die van wonen, winkels en horeca. Een extra overeenkomst tussen de gemeente en D-Winkels over de specifieke wijze waarop de Digros-vestiging wordt opgezet, wordt over ruim een half jaar verwacht.