Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 augustus 2011

Half miljoen om te wandelen

LISSE – Een kleine half miljoen euro stelt het college van burgemeester en wethouders beschikbaar om een regionaal Wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek te realiseren. Dit wandelnetwerk loopt ook door de gemeenten Teylingen, Noordwijk, Noordwijkerhout en Hillegom.

Het wandelnetwerk is opgezet door landschapsbeheer Zuid-Holland, onder de paraplu van de Agrarische natuur- en landschapsvereniging Geestgrond. In principe zou het bedrag van 480.000 euro uiteindelijk grotendeels betaald moeten worden via een provinciale subsidie, een Europese subsidie en een bijdrage vanuit het Gebiedsprogramma Holland Rijnland. Maar tot het moment dat dit geld binnen is, vraagt het college aan de gemeenteraad een krediet ter hoogte van het volledige bedrag beschikbaar stellen.

Voor 61.350 euro, het btw-gedeelte, is nog geen subsidiepot gevonden. Lisse gaat in overleg met de andere deelnemende gemeenten hoe dit resterende bedrag via het btw-compensatiefonds teruggevorderd kan worden. Als dit niet lukt, hebben alle gemeenten schriftelijk aan Lisse meegedeeld dat zij 18.000 euro hebben gereserveerd om de eerste fase van het wandelnetwerk uit te laten voeren. De uitvoering van fase 2 om het wandelnetwerk te realiseren zal in de periode 2012 – 2016 plaatsvinden.