Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 augustus 2011

Partijen willen 28 starterswoningen

LISSE – Het collegebesluit om geen medewerking te verlenen aan een bouwplan voor 28 startersappartementen, heeft tot vragen geleid bij de coalitiepartijen D66, Nieuw Lisse en VVD. Een Lissese projectontwikkelaar wil deze appartementen bouwen op het perceel Heereweg 15, maar het college vindt dat er te veel sprake zal zijn van geluidsbelasting van het verkeer aan de ene kant en een milieubelasting door het belendende bedrijventerrein.

De drie coalitiepartijen zijn het hier niet mee eens, zo laten ze in een brief met schriftelijke vragen aan het college weten: ‘Er is een tekort aan starterswoningen voor onze jongeren en deze projectontwikkelaar ziet kans om op de huidige locatie 28 startersappartementen te bouwen. Wij vragen ons af in hoeverre de richtafstanden voor bedrijven ten opzichte van woningen voor dit perceel met iets meer coulance en flexibiliteit toegepast kunnen worden. Van het begrip ‘richtafstanden’ gaat de suggestie uit dat hiervoor enige ruimte is ingebouwd.’

Daarnaast zijn de partijen van mening dat voor het gesignaleerde probleem van de geluidsbelasting van verkeer een adequate technische oplossing gevonden moet kunnen worden. Ze vragen het college om haar besluit te heroverwegen en alsnog de bouw van 28 starterswoningen toe te staan.