Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 augustus 2011

Hoogtepunt Flower Parade in Noordwijk

NOORDWIJK – Het Bloemencorso Rijnsburg bestaat niet meer. Voortaan heet dit evenement de ‘Flower Parade Rijnsburg’. De editie van dit jaar beleefde zaterdag 13 augustus haar hoogtepunt in Noordwijk. De deelnemers op de 12 praalwagens en 47 auto’s moesten in Rijnsburg en Katwijk nog zuchten onder de toorn van Pluvius, die het wolkendek haar overtollig vocht liet legen. Kort voor de start van het Noordwijkse deel van de parade, brak het wolkendek echter open en scheen de zon.

Voor het bereiken van een recordopkomst was deze weersverandering helaas te laat, maar het publiek dat wel kwam genoot van deze editie van de Flower Parade. Het thema van dit jaar was ‘Parade’ en de optocht was onderverdeeld in 12 sessies, variërend van ‘circus’ tot ‘tropical’ of ‘Weense parade’. De praalwagens waren dertig meter lang en drie meter hoog en waren versierd met in totaal 150.000 bloemen. De Noordwijkse praalwagen ‘Koninklijke Parade’ kreeg van de VIN-tribune (Very Important Noordwijkers) een staande ovatie. Het was dus volop genieten voor de deelnemers en de toeschouwers, die met recht konden zeggen dat het hoogtepunt van de Flower Parade zich in Noordwijk voltrok. De organisatie schat het totale bezoekersaantal in de drie dorpen op 300.000 mensen.