Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2011

Parkeerverbod in Poelwaaidreef

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders voert definitief een parkeerverbod in aan de westzijde van de Poelwaaidreef. Bezwaarschriften hiertegen werden vorige week ongegrond verklaard.

De twee bezwaarmakers, de heren Heusmann en Uitenbroek, betoogden dat de bereikbaarheid van hun woningen verslechterd wordt door het parkeerverbod. Eveneens gaven zij aan dat het parkeren op het trottoir al dertig tot veertig jaar gedoogd wordt; dit beleid zou dus voortgezet moeten worden. Aangezien er aan de Nassaustraat wel geparkeerd mocht worden, diende dit ook aan de Poelwaaidreef te mogen gebeuren, zo vonden zij.

Het college legt deze bezwaren nu naast zich neer en kiest ervoor om het ‘algemeen belang op de eerste plaats’ te zetten. Zo vindt het college dat het voor langere tijd gedogen van het parkeren op een trottoir geen reden vormt om dat gedoogbeleid te continueren. Ook is het college van oordeel dat de bereikbaarheid van de woningen verbeterd wordt, door het benoemen van een rij- en parkeergedeelte. Bovendien maakt de Poelwaaidreef deel uit van een schoolroute, waarvan veel scholieren gebruik maken. Het is volgens het college om die reden gewenst om aan de westzijde van de straat een parkeerverbod in te stellen. Hierdoor behoudt de Poelwaaidreef namelijk voldoende ruimte voor passeerbewegingen en voor het doorgaande verkeer.