Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

Geen kap gemeentelijke boom

LISSE – De gemeentelijke boom bij de in- en uitrit aan de Oranjelaan 42 mag niet gekapt worden. Een verzoek hiertoe door de heer Schrama wordt door het college van burgemeester en wethouders afgewezen, zo werd dinsdag 6 september bekend gemaakt.

Schrama wilde zijn in- en uitrit verbreden, maar om dit te realiseren staat de gemeentelijke boom in de weg. De bezwaarmaker voerde aan dat hij door de boom met zijn camper de eigen in- en uitrit niet kan bereiken. Al eerder vroeg hij om toestemming om de boom te verwijderen, maar kreeg hij er geen vergunning voor. Tegen dat besluit diende de man bezwaar in. De gemeente vindt de bewuste boom echter mooi, of in ambtelijke taal: ‘de boom heeft uniciteits- of dendrologische waarde’. Tevens heeft de boom een beeldbepalende waarde, staat hij langs een doorgaande weg en kan hij nog zestig jaar mee.