Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2011

Noordwijk krijgt hoofdbureau politie

NOORDWIJK – Het pleit is beslecht en Noordwijk heeft gewonnen: het regionale hoofdbureau van politie komt naar deze badplaats. Hiermee vist Katwijk achter het net. Burgemeester Lokker lichtte tijdens de vergadering van de commissie VBO & AOR op dinsdag 6 september het een en ander toe.

Lokker: ‘De verplaatsing van het hoofdbureau van de politie was onderdeel van een discussie over de reorganisatie van de politie. Gekozen diende te worden tussen Katwijk en Noordwijk. Katwijk heeft meer inwoners, maar Noordwijk ligt centraler in de regio. Daarom heeft de Veiligheidsregio Hollands Midden gekozen om Noordwijk aan te houden als hoofdvestiging; de operationele argumenten hebben de doorslag gegeven. Ik ben erg blij dat dit resultaat is behaald.’