Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2011

Gemeente koopt sporthal

LISSE – De sporthal Ter Specke wordt gepromoveerd tot A-categorie. Hierdoor zal het voor de gemeente mogelijk zijn om publieke middelen te investeren in deze hal. Tegelijkertijd kan dit gebouw dan gebruikt worden voor andere verenigingen dan de FC Lisse. Het collegebesluit dat op dinsdag 23 augustus genomen werd, is een rechtstreeks gevolg van de financiele moeilijkheden waarin de voetbalclub zich bevindt.

De hal wordt voor het symbolische bedrag van 1 euro overgedaan aan de gemeente, zo laat wethouder Adri de Roon (D66) weten. ‘Maar we krijgen de hal met alle lusten en lasten. En dan hebben we het over renovatie voor groot onderhoud, dat we in overleg met FC Lisse gaan uitvoeren.’ De gemeente neemt ook het kunstgrasveld en de kleedaccommodaties over. Voor de overname van de onroerende zaken van FC Lisse wordt de gemeenteraad gevraagd een krediet beschikbaar te stellen van 545.000 euro. De Roon vindt het een verstandig collegebesluit: ‘We nemen de last van de garantstelling over. Sommige mensen zeggen dat FC Lisse al technisch failliet zijn. Als ze inderdaad failliet zouden gaan, zouden wij erop worden aangesproken. Met dit besluit verzekeren we ons van de sportaccommodaties.’