Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 september 2011

Investeren in jongeren

LISSE – De gemeente investeert een bedrag van 9.852 euro om het voortijdig schoolverlaten te helpen terugdringen. Hiervoor wordt een nieuwe Samenwerkingsovereenkomst Jongerenloket Holland Rijnland aangegaan, die tot 1 januari 2014 van kracht zal zijn. Dit maakte het college van burgemeester en wethouders bekend op dinsdag 23 augustus.

De samenwerking beoogt meerdere doelstellingen, zoals het bevorderen dat zoveel mogelijk jongeren een startkwalificatie halen. Ook moet er een aanbod van onderwijs, werk of een combinatie van beiden voorhanden zijn. Een zogeheten ‘poortwachtersfunctie’ moet voorkomen dat jongeren onder 27 jaar een beroep doen op een WIJ (Wet Investeren in Jongeren)-inkomensvoorziening. Het jongerenloket wordt het eerste aanspreekpunt voor dienstverlening op het gebied van onderwijs en werk voor jongeren tussen 16 en 27 jaar. Door de gesprekken kan het jongerenloket een advies formuleren voor een aan te bieden werkleeraanbod.