Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2011

‘Besluit leidt tot meer bouwvolumes’

NOORDWIJK – ‘Stel het besluit over Noordwijk Zeewaardig uit tot 2012. Zo voorkomt u dat we geconfronteerd worden met een negatief grondresultaat.’ Inspreker John Schröder riep namens de Wijkvereniging De Noord en het Oude Zeedorp de politici op om geen overhaaste beslissingen te nemen over de geplande bouwprojecten in Noordwijk Zee. Het gebeurde tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 28 september.

Schröder vertelde onder meer: ‘Het baart ons enig zorgen dat er gewerkt wordt met voorbereidingskredieten. De integrale aanpak van projecten is van groot belang, met name waar het gaat om de parkeerproblematiek. Kleine aanpassingen hebben grote financiële gevolgen. Budgettair neutraal uitgangspunt is een mooi streven, maar in onze ogen niet realistisch. Door tegenslagen kan er vrij snel een negatief resultaat komen, bijvoorbeeld waar het gaat om het Wantveld.’ Hij maakte zich zorgen over het toekomstige aangezicht van de badplaats: ‘De kans is reëel dat ons uitgangspunt van kwaliteit snel wordt vervangen door kwantiteit; dus meer bouwvolumes. Op dit moment ontbreken de cijfers en de onderbouwing; stel uw besluit uit tot 2012.’ De inspreker kon een meerderheid van de politici echter niet overtuigen, zo bleek later die avond.