Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2011

Internationale filmprijzen voor Voorhoutse Michael Nierse

CHEMNITZ / VOORHOUT – Op 13-jarige leeftijd maar liefst twee internationale filmprijzen winnen, is niet voor iedereen weggelegd. Toch slaagde Michael Nierse hier in tijdens de zestiende editie van het Schlingel Internationale Filmfestival in Duitsland.

Michael speelde de hoofdrol in de film Dik Trom (vertaald in het Duits naar: Trommelbauch), die vorig jaar en dit jaar in de Nederlandse bioscopen draaide en meer dan 400.000 bezoekers trok. De kinderjury van dit festival beoordeelt kinder- en jeugdfilms. Maar liefst 146 films uit 38 landen streden mee om een of meerdere prijzen in de wacht te slepen. Grote winnaar werd dus de film Dik Trom, die niet alleen de ‘Chemnitz Top Award in the Children’s Film Competition’ won, maar ook de ‘European Children’s Film Award’.

De zestienkoppige jury van kinderen uit acht landen gaf de hoofdprijs, de beste kinderfilm met daaraan verbonden een geldbedrag van 5.000 euro, dus aan Dik Trom (regie: Arne Toonen). Het juryrapport stelt: ‘Deze film was van het begin tot het eind grappig en leerzaam. Maar ook toont de film dat het er niet op aankomt, hoe je eruit ziet. Je kunt namelijk een gelukkig mens zijn zoals je bent. In de film wordt zeer geloofwaardig gespeeld en de acteurs hebben zich goed in hun rol ingeleefd. Ook leerden we hierbij hoe belangrijk het is om echte vrienden te hebben. Het is een film voor het hele gezin.’ Michael nam beide prijzen persoonlijk in ontvangst.