Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2011

Mogelijk verlaging lastendruk in 2012

LISSE – ‘We willen de lasten laag houden en toch zorgen voor rijke voorzieningen. Dat is de truc.’ Deze woorden sprak wethouder Bas Brekelmans (VVD) tijdens de presentatie van de programmabegroting 2012 – 2015. Toch is de gemeente gedaald op de ranglijst van gemeenten met de laagste belastingdruk van plaats 71 naar nummer 127.

Dat is een onwenselijke situatie, die met name veroorzaakt wordt vanwege de verhoogde afvalstoffenheffing en rioolheffingen die circa 8% per jaar stijgen, zo oordeelde de wethouder. ‘We voeren deze verhogingen in om het rioolstelsel te vernieuwen; daar zijn we na tientallen jaren met een inhaalslag bezig.’ Het gemeentebestuur heeft zich als ambitie gesteld om in de top 75 van gemeenten met de laagste belastingdruk te handhaven. Een dergelijke forse daling past dus niet in dat plaatje.

Brekelmans: ‘We willen in de top 75 staan. Daarom gaan we in april 2012 bekijken of deze dalende trend beklijft. Als dat zo is, dan willen we maatregelen nemen om die lastendruk te verlagen.’ Hij kon nog niet uitweiden over de manier waarop dit zou gebeuren.