Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2011

Verkeersremmende maatregelen gaan door

LISSE – De inspraakperiode voor verkeersremmende voorzieningen op de Rooversbroekdijk / Randmeerstraat is afgelopen. Het college van burgemeester en wethouders besloot op dinsdag 27 september dat er nog een wijziging wordt doorgevoerd. De geplande verkeersdrempel in de Randmeerstraat wordt 3½ meter verplaatst. Op deze manier wordt het in- en uitrijden van de naaste omwonende sterk verbeterd. Nadat M. van den Hof hierom had verzocht, heeft de gemeente zich hierin bereidwillig getoond.

Een verzoek van mevrouw Bakker om de snelheid op de weg juist te verhogen van 30 km per uur naar 50 km per uur, vond geen gehoor. Ze beargumenteerde dat de verkeersonveiligheid juist verhoogd wordt door de wegversmallingen en stelde dat automobilisten juist extra gas geven om als eerste voorbij de wegversmalling te komen. Hierdoor worden fietsers klemgereden. Een vrijliggend fietspad zou deze problemen oplossen. De gemeente gaat echter niet mee in deze argumentatie: ‘Inderdaad leveren eenzijdige wegversmallingen niet het gewenste weggedrag op. Ongewenst gedrag, zoals het versnellen van autoverkeer om voorrang af te dwingen, heeft te maken met de mentaliteit van de weggebruiker. Op deze weggebruikers kunnen en wensen wij de weginrichting niet afstemmen.’ Aangezien de brandweer geen verkeersdrempels wil op dit deel van de Rooversbroekdijk, heeft de gemeente gekozen voor asverschuivingen.