Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Politiek laat FC Lisse bungelen

LISSE – De voetbalclub FC Lisse blijft nog langer in onzekerheid of de politiek de noodlijdende vereniging financieel wil steunen. Dit bleek tijdens de vergadering van het presidium op maandag 3 oktober.

Tijdens de meest recente gemeenteraadsvergadering werd een collegevoorstel om onroerende goederen over te nemen van de vereniging zwaar bekritiseerd door een meerderheid van de politieke partijen. Het college van burgemeester en wethouders zag zich gedwongen het voorstel in te trekken en zegde toe om ‘binnen drie maanden’ een nieuw voorstel aan de gemeenteraad voor te leggen.

Burgemeester Corrie Langelaar liet, na een vraag hierover van fractievoorzitter Cees Verburg (D66) tijdens het presidium echter weten dat de termijn van behandeling vier maanden is geworden. Langelaar: ‘We hebben als college overwogen of we moesten gokken dat we die drie maanden zouden halen, maar we hebben die vier maanden echt nodig.’ Verburg liet weten dat hij het verstandig zou vinden ‘om ons als raad tussentijds op de hoogte te houden, zodat het collegevoorstel dat aan de raad wordt voorgelegd ook is zoals de raad het wenst.’

Langelaar aarzelde hierover: ‘Ik zal het meegeven aan het college, maar als we de ruimte nemen om een conceptbespreking te houden, komen we waarschijnlijk opnieuw in tijdsnood.’ Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) legde de vinger op de pijnlijke plek en gooide een kilo zout in de politieke wonden: ‘Dat boekenonderzoek naar de FC is al geruime tijd geleden uitgevoerd. We hebben als gemeenteraad geduldig gewacht. Maar als we nu nog eens vier maanden moeten wachten, was het vorige collegevoorstel blijkbaar onvoldoende onderbouwd. Het gaat dus niet om een paar wijziginkjes die moeten worden doorgevoerd.’