Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Sponsorloop zonder bloed en tranen


NOORDWIJK – Het schoolplein op de Bronckhorstschool moet hoognodig opgepimpt worden, maar de gemeente heeft niet genoeg geld om deze wens te vervullen. Daarom kwamen de leerkrachten en ouders op het idee om de benodigde 20.000 euro zelf in te zamelen. Maar liefst 381 kinderen namen deel aan de sponsorloop; voor ieder rondje om de school kregen de deelnemers van hun zelfvergaarde sponsors een zakcentje. Voordat directeur Marjolein Hensen het officiële startschot gaf, liet ze weten dat de jeugd niet alleen hun ouders en grootouders achter de vodden heeft gezeten. Ook veel winkeliers werden bezocht met het verzoek een kleine bijdrage te leveren.

Het spits van de sponsorloop werd afgebeten door de kleuters. Aangemoedigd door tientallen ouders op het schoolplein en de overige honderden leerlingen vanuit de klaslokalen, lieten zij zich niet kennen. Ook het jongetje niet dat in vol zicht van de groep-6 leerlingen languit op de grond viel. Met een blik op de leerlingen die alle lopers volop aanmoedigden, stond het mannetje op en volbracht zijn taak. De sponsorloop bracht in totaal meer dan 8.000 euro op. Het resterende bedrag hoopt de school via bedrijvensponsoring binnen te halen.