Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2011

Brand verwoest woning met rieten dak

NOORDWIJKERHOUT – Door een brand is een authentieke woning aan de Gooweg 15b reddeloos verloren. Maandag 18 oktober omstreeks 10:45 uur ontdekte de huishoudster dat er rookontwikkeling was in de keuken. Ze belde snel de brandweer, die bij aankomst moest constateren dat het brandalarm ‘opgeschaald’ diende te worden.

Korpsen uit Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim, Rijnsburg en Leiden zijn ingeschakeld. Omdat het ging om een huis met een rieten kap zijn ook de collega’s uit Wassenaar opgeroepen. Deze eenheid is ervaren met het blussen van een rieten kap, maar zij konden niets anders constateren dat er geen houden meer aan was. Paul Frijpers, operationeel woordvoerder brandweer Hollands Midden, liet weten: ‘Dit team kijkt waar de brandhaard zit en probeert het te blussen. Ze hebben hun poging gestaakt, want ze konden de brand alleen met wind in de rug aanvallen. Al vrij snel was duidelijk dat de woning opgegeven moest worden. Er zijn wel wat kostbaarheden uit het huis gehaald. Daarna heeft de brandweer de woning gecontroleerd laten uitbranden en voorkomen dat het vuur oversloeg op het belendende pand.’

De woning kan als verloren worden beschouwd, maar er zijn geen gewonden gevallen. Naar de exacte oorzaak wordt nog onderzoek gedaan; tot die tijd zal het nablussen enige uren in beslag nemen.







1 Comments:

At 1:26 p.m., Anonymous Anoniem said...

Beste joep, is de oorzaak al bekend?

 

Een reactie posten

<< Home