Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2011

Tweede tussentijdse rapportage toont slechter resultaat

LISSE – De tweede tussentijdse rapportage vertoont een veel minder florissant beeld als het college van burgemeester en wethouders eerst had gedacht. Aan het begin van dit jaar werd gerekend op een positief saldo van 200.000 euro, maar dat is nu gezakt naar 70.000 euro.

Het college ziet echter mogelijkheden om meer ambities uit het coalitieprogramma te verwezenlijken. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 4 oktober weten: ‘We vragen een extra investeringskrediet van 200.000 euro aan de raad. Dit bedrag wordt ingezet om de parkeerproblematieken aan te pakken in de wijken Meerenburg, Ter Beek en de Johan Frisostraat.’

Ook vraag het college om 100.000 euro voor het verbeteren van de toegankelijkheid van openbare gebouwen. Dit bedrag is hoogstwaarschijnlijk niet voldoende om alle obstakels voor mensen die moeilijk ter been zijn weg te nemen. In dat geval moeten prioriteiten gesteld worden. Tot slot wordt de gemeenteraad verzocht om 62.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanschaf van ondergrondse containers in de Kanaalstraat en de Grachtweg.