Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2011

Roep om meer banken

LISSE – Het project ‘social sofa’ smaakt kunstenares Klaar Wolff naar meer. Tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken op maandag 28 november stelde ze voor om meer kunstbankjes te maken. Die zes bankjes van circa 4.000 euro per stuk kunnen dan verspreid door het dorp opgesteld worden.

Wolff: ‘In Tilburg staan 700 van dat soort bankjes en een aantal leden van de vereniging Bollenstreek in Beeld (BIB) is best bereid om enkele bankjes te ontwerpen.’ Haar kunstenaarscollega Iet Langeveld vulde aan: ‘Je kunt ook een soort route maken door het dorp, waarbij toeristen van bank naar bank gaan.’ Commissielid Frank Schermer Voest zag commerciële kansen: ‘En dan kun je de bankjes door een bank laten sponsoren.’ De commissieleden waren positief over het idee, maar verwezen de kunstenaressen door naar de commissie Kunstaankopen, die over de eventuele aanschaf van nieuwe kunstuitingen beslist.