Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2011

Open Doors opent deuren

NOORDWIJK – Met de opening van het 30-plus concept ‘Open Doors’ sluit ondernemer Nico van der Spek (54) een moeilijke periode af en begint hij met een totaal nieuw initiatief. Het nieuwe eetcafé/restaurant/lunchroom/30-plus café komt op de plaats waar voorheen ’t Deurtje gevestigd was. Donderdag 8 december om 18:00 uur opent wethouder Leon van Ast (Puur Noordwijk) officieel de deuren door middel van het knippen van een lintje.

Twee jaar geleden overleed de vrouw van Van der Spek en hij heeft de afgelopen periode veel tijd met zijn kinderen besteedt. Het was een louterende ervaring, waar zijn gezin sterker is uit gekomen. Toch knaagde er wat aan de ondernemer, zo laat hij weten. ‘Ik miste de prikkeling, de euforie en hét moment van de week op zaterdagnacht, als de zaak vol zit met mensen en de sfeer optimaal is. Want dat is waarom ik ooit ondernemer ben geworden; ik miste het contact met de mensen.’

Op de Grent komen veel bezoekers tussen 17 en 23 jaar; zij zijn zes jaar lang de vaste gezichten in het uitgaansgebied, maar daarna komen er nieuwe generaties. Van der Spek vierde zaterdag 3 december dat zijn eerste horecabedrijf The Champ 25 jaar bestond en hij heeft vele gezichten zien komen en gaan. ‘De Grent blijft zich verjongen, maar zelf word ik ouder. Ik spreek veel 30-plussers die nog altijd graag op stap willen. Daarom kwam ik met het idee voor een 30-plus café.’

Hij legt de details van zijn idee uit: ‘Het is een vier in één concept: overdag hebben we een lunchroom, die aan het eind van de middag verandert in een eetcafé. Dat wordt gevolgd door een restaurant en op vrijdag, zaterdag en zondag start het 30-plus café daarna.’ De gasten kunnen dan genieten van muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 en Open Doors toont clips van Toppop en de Top 40. Van der Spek ziet het helemaal zitten: ‘Het is toch heerlijk om een avondje uit te starten met een etentje en dan te blijven hangen in een cafésfeer?!’ Voor alle duidelijkheid voegt Van der Spek toe dat hij ook de komende jaren betrokken blijft bij The Champ. Heel Noordwijk is uitgenodigd om tijdens en na de officiële opening een kijkje te nemen in Open Doors.