Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 december 2011

Bezuinig niet op snoeien

NOORDWIJK – ‘Met een bezuiniging van 100.000 euro wordt een toch al schraal plan naar beneden aangepast.’ Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 30 november uitte inspreker Wil Slats namens de wijkvereniging Vinkeveld zijn weerzin tegen voorgenomen bezuinigingen op het groenonderhoud. Het bleek dat de soep minder heet gegeten werd dan deze werd opgediend.

Slats vertelde de raadsleden: ‘De euforie over de aanpak van het groen in onze wijk is voorbij. Er wordt bezuinigd op een bezuiniging. Oorspronkelijk was het bedrag voor het groenonderhoud 475.000 euro en dat wordt nu aangepast naar 375.000 euro. We willen dat Vinkeveld de groenrenovatie krijgt, die het nodig heeft.’ Tijdens een korte discussie in de raad bleek dat het bedrag toch kan oplopen naar 425.000 euro.