Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2012

‘Dit is een far out plan’

NOORDWIJK – Het college van burgemeester en wethouders onderzoekt de mogelijkheid van het opzetten van een mobility centre. Dit is een overstapplek waarbij automobilisten hun geliefde voertuig kunnen parkeren, om de reis te vervolgen met bussen en elektrische scooters. Wethouder Martijn Vroom (CDA) maakte dit plan dinsdag 20 december bekend.

Hij realiseert zich dat het een ambitieuze doelstelling is. ‘Het is wel een far out plan. Het zou mooi zijn om dat in Noordwijk te doen.’ Ook kijkt de wethouder naar de mogelijkheid om de strandpendel vanaf een andere locatie te laten vertrekken, waar ‘een grotere parkeeroverloop mogelijk is’. Hiervoor bekijkt het college locaties rondom Noordwijk, vlak bij de toegangswegen als de N444 en de N206. ‘Je zou daar bijvoorbeeld een pendeltje kunnen laten rijden’, mijmert Vroom.