Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2012

Namen voor bruggen

LISSE – In totaal 21 historische bruggen krijgen een eigen naam. De historicus Aad van Kempen heeft de bruggen intensief bekeken en de geschiedenis achterhaald. Op basis van de informatie heeft hij de bruggen hun naam gegeven. Het college van burgemeester en wethouders stemde dinsdag 20 december in met zijn voorstellen. Binnenkort worden naambordjes op de bruggen geplaatst. Op die bordjes komen ook het jaar te staan waarin de brug gebouwd is, de eventuele herbouwdatum en een QR-code, die verwijst naar de website van Van Kempen.

In de inventarisatie zijn niet de houten fiets- en voetgangersbruggen meegenomen. Een aantal namen van bruggen zijn al bekend, zoals de Beekbrug, Engelenbrug, Stalenbrug en Jannetjesbrug. Maar ook de Lisserbrug, Halfwegbrug, van Pallandbrug en Mallegatbrug komen de meeste Lissers bekend voor. Het college maakte de lijst met nieuwe namen openbaar. Hierop staat ondermeer dat de brug in de Achterweg over de Mallegatsloot voortaan door het leven gaat als de ‘Kloppenbrug’. De Loosterweg Noord heet: Rammelaarsbrug en de Schulpslootbrug ligt langs de trekvaart richting Hillegom.

De brug in de Ruishornlaan, die gebouwd werd tijdens het ontstaan van de Poelpolder wordt de Noortpoelbrug genoemd. Op de 1e Poellaan ligt de Zemelbrug, de brug over de ringsloot Poelpolder in de 2e Poellaan heet de Zuydtpoelbrug en de brug in de 3e Poellaan wordt Bonte Kielbrug genoemd. Een volledig overzicht met namen wordt binnenkort door de gemeente bekend gemaakt.