Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2012

De Witte Zwaan ziet het levenslicht

LISSE – Het eerste ontwerp voor De Witte Zwaan op de locatie werd donderdag 2 februari onthuld tijdens de informatiebijeenkomst over de grote projecten. De Digros moet van haar huidige locatie verhuizen naar het project Raadhuisplein en op de locatie van de supermarkt moet het gebouw ‘De Witte Zwaan’ verschijnen.

Zoals het er nu naar uitziet, komt er op deze locatie een bouwproject met twee parkeerlagen (275 plekken). Boven de grond komen twintig sociale woningen en 49 marktwoningen. De supermarkt wordt 2.600 m2 groot en de Voorhof krijgt een ruimte van 600 m2. De hoogte groeit van twee naar vijf lagen boven de grond. De sociale appartementen komen aan de achterkant en de koopappartementen verschijnen aan de voorkant. In de nieuwe plannen zit de Voorhof recht tegenover de kerk. Rechts naast de supermarkt komt een passage en enkele winkeltjes die aan de supermarkt gelieerd zijn.’ De voorverkoop van de woningen start in mei en als alles goed verloopt, moet de bouw in 2013 beginnen, zodat het project in 2015 wordt opgeleverd.

Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) wilde weten: ‘Als we een horecagebeuren in zowel De Witte Zwaan als in de CNB krijgen: welk horecagebeuren heeft dan nog bestaansrecht?’ Wethouder Bas Brekelmans (VVD) antwoordde: ‘Nu is de locatie (van de Digros supermarkt, JD) niet fraai. Een hotel, restaurant, café of grand café zou fraaier zijn op die plek dan huizen of woningen. Het is de vraag of je daar een huurder, gebruiker of koper voor vindt. Maar het is een mooie plek, zo pal op het Vierkant. Als het niet gaat lukken, moeten we het met BESCAL gaan exploiteren.’