Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 maart 2012

Cantiflora schittert

LISSE – Het laatste optreden dit seizoen van het Mannenkoor ‘Cantiflora’ vindt zondag 15 april plaats in de Beukenhof. Dit koor uit Hillegom is in 1990 opgericht en telt ongeveer 40 leden, verdeeld over vier stemgroepen. De leden komen naast Hillegom ook uit de omliggende plaatsen.

Bij de start van Cantiflora lag het accent op klassieke, religieuze en ook Slavische muziek. Sinds enige jaren is het repertoire vernieuwd en uitgebreid met aria’s uit opera’s, populaire liederen, barbershopsongs en kerkelijke liederen. Onder de bezielende leiding van de dirigent de heer Frederic Voorn uit Amsterdam genieten de leden van het zingen van meerstemmige liederen. Deze liederen zijn gekozen uit een breed repertoire koormuziek voor mannenkoren. Inmiddels omvat het repertoire 160 liederen, en veel daarvan wordt a capella gezongen. Vanaf 14:00 uur is iedereen welkom om te kunnen genieten van de prachtige zangkwaliteiten. De kosten bedragen 3 euro, inclusief een kopje koffie of thee.