Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 maart 2012

Ziekteverzuim stijgt met 35%

OEGSTGEEST – Het ziekteverzuim binnen de gemeente ligt al jaren hoger dan in vergelijkbare gemeenten. Dit blijkt uit stukken die deze week openbaar gemaakt zijn. In Oegstgeest steeg het ziekteverzuimpercentage in twee jaar tijd met meer dan 35%. Dat percentage lag namelijk in 2009 op 4,96% en steeg in 2011 naar maar liefst 6,71%. Onder deze cijfers vallen niet de afwezigheid van ambtenaren in verband met zwangerschapsverlof.

In vergelijkbare gemeenten ligt het verzuimpercentage rond de 5%. Het college van burgemeester en wethouders laat weten actie te willen ondernemen. ‘Met de nieuwe arbodienst (per 1 juli 2011) en meer aandacht voor de zieke werknemer door het management willen wij het ziekteverzuimpercentage de komende jaren weer op een verantwoord niveau brengen.’