Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 mei 2012

‘Nu komt de brug er wél’


OEGSTGEEST / LEIDEN – ‘Dit keer gaat het wél lukken om de brug over de Haarlemmertrekvaart te realiseren’. Deze stellige overtuiging heeft Leids wethouder Robert Strijk over de toekomstige verbinding tussen Leiden en Oegstgeest. De circa vier miljoen euro kostende brug is al jaren lang onderwerp van heftige gesprekken. In 2009 heeft de Raad van State het bestemmingsplan afgekeurd, maar nu ligt een nieuw ontwerp klaar.

Strijk antwoordt op de vraag waarom hij er van overtuigd is, dat de brug nu wél gerealiseerd wordt: ‘Deze brug wordt een verbinding tussen Leiden en Oegstgeest en we hebben goed samengewerkt. Tijdens de vorige procedureperiode was Oegstgeest leidend, terwijl de brug op Leids grondgebied lag. Mede daardoor wees de Raad van State het af. Nu pakken we dit project samen op en alle stoplichten staan op groen.’

De Oegstgeestse wethouder Wendelien Tönjann bevestigt het enthousiasme van haar Leidse collega: ‘Nu is het project onder leiding van Leiden; zij zijn verantwoordelijk voor de aanleg van de brug. Zaken als de molenbiotoop en de cultuurhistorische bescherming zijn met Leiden afgestemd. Ik ga ervan uit dat het gaat lukken.’ Ze is even stil en vervolgt: ‘Het is het recht van de burger om te procederen. Het zal me niet verbazen dat dit ook gaat gebeuren, maar we hebben alles gedaan om dit project tot een goed einde te krijgen.’ De inspraaktermijn over de brug loopt tot 14 mei.